Zo plaats je je Natural Floor parketvloer

Het is belangrijk om alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren op gebreken of beschadigingen.

Laat de vloerdelen in de gesloten verpakking een paar dagen acclimatiseren in de ruimte waar de houten vloer uiteindelijk zal geplaatst worden, in de zomer minstens 48 uur en in de winter 4 tot 5 dagen. Op die manier kan de vloer zich aanpassen aan de plaatselijke omstandigheden.

Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, proper, stevig en droog is.

Natural Floor kan zowel gelijmd als zwevend geplaatst worden.

Hout is het voornaamste bestanddeel van Natural Floor. Omdat de vochtigheid in de ruimte kan variƫren, bijvoorbeeld tussen zomer en winter, is het noodzakelijk dat de vloer kan leven. Het uitzetten en krimpen is lineair, dus hoe groter de oppervlakte, hoe groter de speling dient te zijn. De vloer moet langs ALLE zijden kunnen uitzetten of krimpen.

Hout is een natuurproduct. De structuur en de kleuren in hout kunnen variƫren. Daarom mengt u best meerdere delen uit verschillende verpakkingen bij het leggen.

Als laatste kan het parket afgewerkt worden met de bijhorende plinten.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. De uitgebreide leginstructies kunt u hier downloaden.

WEETJES

Hout is een natuurproduct. Zoals bij elk natuurproduct zal zonlicht kleurveranderingen veroorzaken aan het houtoppervlak.

Bescherm meubel- en stoelpoten met geschikt vilt of plasticdopjes.

Vermijd het inlopen van vuil, water en zand door een aangepaste voetmat aan de deur te leggen.

Gebruik bureaustoelen met zachte wielen Type W (EN 12590), geschikt voor parket of installeer een geschikte bureaumat.